PROJECTS 1. POST IT CITY. NEVERENDING STAIRCASE

The idea is to create an space which could work as a scenery or as a viewpoint. It is thought mainly for music concerts, as the acoustic could be improved with loudspeakers. people would locate themselves in order to watch it around the stairs and when there is no performance it can work as a viewpoint or even as an improvised scenario, when people walk around the plaza and they are being watch by the ones sitting on the stairs.
The stairs are separated into two areas: the place where people would sit down (the lateral parts of the stair) and the place that works as an ordinary stair (for circulation).
It has a considerable height, higher than the buildings around it, providing breath-taking views of the city.
It is an infinite staircase, with the shape of an “8”, creating an specific path. This path gives you the impression that never ends going up into the clouds, but suddenly the slope changes and the stairs take you back to earth.


what goes up must come down“.

…………………………………………………………………………………………………………………………………………….

En projects 1, el cuatrimestre pasado, el último proyecto sobre Post it city, se trataba de crear un “urban tier”, una especie de escenario urbano en el que la gente participase sin darse cuenta y que también sirviera para llevar a cabo actuaciones premeditadas.

Situado en la Plaza de las Cortes, el objetivo de mi proyecto era centrarse en la escalera como un tipo de escenario. Esta escalera no sería una escalera normal, sino por su forma y longitud dejaría de ser un elemento corriente como es la escalera.


Su forma entrecruzada no deja ver a simple vista lo que esta escalera contiene. Al subir hasta arriba de esta escalera infinita, ya en los cielos, de repente, la pendiente de la escalera cambia y cuando pensabas que te ibas a sumergir en las nubes, la escalera te baja literalmente de las nubes y su pendiente cambia, empezando a descender.

Y volviendo al tema de escenario, está pensada para sentarte al los lados de los escalones y la actuación se llevaría acabo abajo, creando una especie de anfiteatro.

Panel Final/ Final Panel

 

Maqueta/ Model

Advertisements
Tagged , ,

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out / Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out / Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out / Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out / Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this: